Op deze website gebruiken we cookies, door deze site te gebruiken ga je hiermee akkoord.

Educatie

Expoplu heeft een educatief programma voor alle leeftijden. Zo organiseren we bij iedere tentoonstelling een verdiepende avond waar een diverse groep sprekers hun licht op het achterliggende thema schijnt en zo een mozaïek aan perspectieven aanreikt. Deze avonden zijn toegankelijk voor iedereen.

Voor scholen heeft Expoplu een speciaal educatief aanbod. Bij iedere tentoonstelling is er een rondleiding/workshop voor scholieren uit het basis- en voortgezet onderwijs, waarbij de kunstwerken en thematiek op een behapbare manier worden belicht en door de leerlingen kan worden eigengemaakt. Enerzijds door zelf iets te creëren, anderzijds door met elkaar in gesprek te gaan. De duur en de inhoud van de rondleiding/workshop varieert en wordt in het persoonlijk contact met de school besproken.

Expoplu streeft in het educatieprogramma naar veelstemmigheid: in de verhalen die we zelf uitdragen én door te luisteren naar andere geluiden. Onze missie is daarbij helder: om iedereen – van de oude garde tot de nieuwe generatie – mee te geven dat zij het vermogen hebben om het verhaal achter kunst te ontdekken en dat hun mening daarover interessant is.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Gerda van de Glind: Gerda@expoplu.nl of 06-14588224


Kunstlessen voor thuis

Kunstles 1: Femke Herregraven

Kunstles 2: Simone Albers