Op deze website gebruiken we cookies, door deze site te gebruiken ga je hiermee akkoord.

Bezoekinformatie

Openingstijden*
Woensdag: 12:00 – 17:00
Donderdag: 12:00 – 17:00
Vrijdag: 12:00 – 17:00
Zaterdag: 12:00 – 17:00
Zondag: 12:00 – 17:00
*Expoplu is alleen geopend gedurende tentoonstellingen

Stichting Expoplu
Van Oldenbarneveltstraat 63-A
6512AT Nijmegen

Contactgegevens

Algemeen
info@expoplu.nl

Bestuurszaken
Jan-Wieger van den Berg
janwieger@expoplu.nl

Programma en Artistieke Leiding
Youri Appelo
youri@expoplu.nl

Zakelijke Leiding
Loes van Beuningen
loes@expoplu.nl

Financiën
Angela Theunissen
financien@expoplu.nl

Educatie
Gerda van de Glind
gerda@expoplu.nl

PR/Communicatie
Marieke Folkers
marieke@expoplu.nl

Bestuur

Bas Muhren

Bas is Penningmeester sinds 2008 en als bestuurslid betrokken bij de programmering. Daarnaast werkt hij als wetenschappelijk medewerker in het Kröller-Müller Museum en is hij voorzitter van Stichting Kunstvat, de organiserende partij achter de Nijmeegse Kunstnacht.

Gerard Koek

Gerard is algemeen lid het bestuur. Hij is beeldend kunstenaar en tevens docent aan kunstacademie St.Joost Breda/Den Bosch.

Jan-Wieger van den Berg

Jan-Wieger is voorzitter van Stichting Expoplu en al jaren betrokken bij het reilen en zeilen van dit kunstplatform. Naast dit voorzitterschap stelt hij het programma samen van het Besiendershuis in Nijmegen, organiseert tentoonstellingen en is ontwerper van boeken, vinyl en affiches.

Niek Audenaerd

Niek is secretaris van het bestuur en sinds 2016 betrokken bij de programmering en PR van Expoplu. In 2011 was Niek een belangrijk lid van de denktank die de succesvolle tentoonstellingreeks ‘Plaats Delict’ organiseerde bij Expoplu. Daarnaast is Niek beeldend kunstenaar.

Team

Angela Theunissen

Angela Theunissen had van 2001 t/m 2012 een full time baan bij Expoplu, de laatste acht jaar functioneerde zij als zakelijk coördinator. Momenteel draagt zij zorg voor het financieel beheer van Expoplu.

Bastiaan Kuijt

Bastiaan Kuijt is sinds begin 2017 de grafisch vormgever van Expoplu. Hij is al jaren betrokken bij het landschap van de Beeldende Kunst in Arnhem en omstreken. In Arnhem heeft hij zijn grafische studio (Studio Questionmark), ook is hij initiatiefnemer van kunstplatform Luchtkasteel. De portfolio van Studio Questionmark bestaat voornamelijk uit werk voor Beeldend Kunstenaars en kunstinitiatieven.

Fenne Saedt

Fenne Saedt is curator van het programma onderdeel Expoplu Experiment. Daarnaast is ze artistiek leider van tentoonstellingsruimte RUIS, werkt ze als redacteur voor hedendaags kunsttijdschrift mister Motley, geeft ze schrijfles aan ArtEZ en is ze freelance schrijver, moderator programmamaker en curator.

Gerda van de Glind

Gerda van de Glind is verantwoordelijk voor de afdeling educatie bij de Expoplu. Daarnaast schrijft ze voor o.a. Mister Motley, Metropolis M en See all This, zit ze in de programmacommissie van KunstenLab, bouwt ze met ArtEZ aan een hub voor alumni en werkt ze aan een boek voor jonge makers.

Loes van Beuningen

Loes van Beuningen is meer dan zes jaar werkzaam geweest als eindredacteur van Metropolis M en schrijft en vertaalt af en toe nog teksten voor het blad. Ze heeft daarnaast als freelance kunsthistoricus gewerkt voor onder andere Casco Art Institute, MU, Vleeshal, Usine Utopik, Plaatsmaken, Suze May Sho, TAPE, Maison Laurentine, Le Consortium, Het Noordbrabants Museum, Stroom Den Haag, De Appel en Netwerk Aalst.

Marieke Folkers

Marieke Folkers heeft algemene cultuurwetenschappen gestudeerd. Ze gelooft dat kunstinstellingen toegankelijk moeten kunnen zijn voor iedereen. Inclusiviteit is een belangrijk thema in haar werk als schrijver, curator en bemiddelaar. Marieke’s afstudeeronderzoek richtte zich op wat kunstervaring kan betekenen voor mensen met depressieve symptomen.

Youri David Appelo

Youri David Appelo (1991, Leeuwarden) is curator, kunstbemiddelaar en onderzoeker. Naast artistiek leider van Expoplu is Youri o.a. werkzaam als adviseur bij het Mondriaan Fonds, is hij lid van de programmacommissie van VHDG, bestuurslid van RUIS en gastdocent bij ArtEZ.