Eternal Sunshine

Thijs Linssen
Title: Eternal Sunshine
Year: 2018-2020
Length : Never ending
Type: Realtime computer animation

Eternal Sunshine

Ieder jaar brengt ons gezin het weekend door aan de Nederlandse kust. De strandhuisjes waarin we verblijven zijn klein en comfortabel en voorzien in weinig meer dan onze basisbehoeften, waardoor we geen keus hebben anders dan te genieten van elkaars gezelschap. Als het weer het toelaat, dineren we op het strand en kijken naar de ondergaande zon die langzaam alles oranje kleurt. Mijn dierbare herinneringen aan deze weekenden hebben geresulteerd in het werk ‘Eternal sunshine’.

In deze tijden van corona-crisis worden we herinnerd aan de luxe om in elkaars gezelschap te zijn, tijd door te brengen met familie en vrienden. Sommigen zitten met hun hele gezin opgesloten in hun huis, anderen zijn thuis zonder de warmte van mensen. Voor hen is een digitale verbinding misschien een van de weinige manieren om deze eenzaamheid te bestrijden. Ik hoop dat dit werk in deze vreemde en moeilijke tijden wat troost kan brengen en dat je met je dierbaren nog steeds naar de zonsondergang kunt kijken.

Thijs Linssen

Al zijn hele leven heeft Thijs Linssen een fascinatie voor de fijne lijn tussen het ‘echte’ en fictie en met name waar deze elkaar raken. Linssen heeft gewerkt met verschillende media en heeft zich nu toegespitst op film en de digitale wereld van de game-engines. Daaraan grenzend is hij ook geïnteresseerd in de hyperrealiteit, beelden en herinneringen die niet meer direct gebaseerd zijn op de werkelijkheid maar zich wel als zodoende voordoen. Het beeld vervangt langzaam het afgebeelde tot op het punt dat er geen origineel meer bestaat.

Tijd, of eigenlijk de lengte en duur van een zeker iets, krijgt steeds meer een significante waarde in zijn werk. Door tijd in te zetten als iets waar men veel van heeft, door bijvoorbeeld een zonsondergang eeuwig te laten duren, ontstaat er ruimte in je hoofd om te gaan reizen en af te dwalen met je gedachten. Zoals een goed muziekstuk of een wandeling in de natuur dat ook kan doen.

Bekijk meer van Thijs Linssen op www.thijslinssen.com.De livestream voor dit werk was niet mogelijk geweest zonder de steun van De Groen Fine Art Collection, een particuliere verzamelaar uit Arnhem en Expoplu Nijmegen. Enorm bedankt!

VACATURE: medewerker productie en techniek (zzp)
Heb jij twee rechterhanden, deins je niet terug voor wat hand-en-spandiensten en draag je de kunst een warm hart toe? Dan is Expoplu op zoek naar jou!

Platform voor hedendaagse beeldende kunst Expoplu in Nijmegen heeft plaats voor een medewerker productie en techniek (zzp) die helpt bij de op- en afbouw van tentoonstellingen gedurende het jaar. Waar moet je aan denken? Het plaatsen van kunstobjecten, het verzorgen van de techniek van kunstwerken, inkopen doen bij de bouwmarkt, bouwen van sokkels en tussenwanden, de muren witten na afloop van een tentoonstelling en klein onderhoud plegen aan de ruimte. Hierbij werk je nauw samen met de curatoren en kunstenaars.

Het gaat om incidentele klusjes, niet om een vast aantal uur per week. De functie is daarom goed te combineren met een studie of deeltijdwerk.

Heb je interesse of wil je meer informatie? Mail dan naar info@expoplu.nl.

 

Op de foto: werk van Joyce Overheul

Expoplu Extra: Not For Profit Art Party @ Rotterdam

De counter-place-to-meet tijdens Art Rotterdam; wees welkom bij de , het offstage podium waar experimenten en nieuwe vormen van exposeren worden gestimuleerd. Dit jaar vindt deze multidisciplinaire shared chaos plaats bij Pension Almonde, een levendige community van stadsnomaden en buurtinitiatieven. Dwaal door de gangen, ontmoet residenten en ontdek nieuwe performances, gemengde archieven, installaties, workshops, videoprojecties en werken aan, in, en naast de muren.

De NFPAP is een onafhankelijk orgaan, waar non profit presentatie instellingen uit Nederland samenwerken om kunstenaars, kennis en informele netwerken uit te wisselen. Met o.a. sign, NieuweVide, Expoplu, WORM Rotterdam, Stichting VHDG, Tetem, EXTRAPOOL, MURALS Inc.

Opening: donderdag 6 februari, 18.00-22.00 uur
Openingstijden:
vrijdag 7 februari 12.00-18.00 uur
zaterdag 8 februari 12.00-18.00 uur
zondag 9 februari 14.00-18.00 uur

Pension Almondeis een project van Stad in de Maak – City in the Making in de voormalige sociale woningen van de Almondestraat in Rotterdam-Noord. De straat functioneert tijdelijk als thuis voor stadsnomaden, sociale en culturele projecten, tot aan de sloop.

Adres: Almondestraat 157, 3035 EL Rotterdam