Team

Het Team

Het team van de Expoplu is zeer divers en bestaat uit 8 leden. Vijf bestuurders, een kracht voor de financiën, de organisatie en de educatie. Op deze pagina stelt iedereen zichzelf voor.

Jan-Wieger van den Berg

Jan-Wieger is voorzitter van Stichting Expoplu en al jaren betrokken bij het reilen en zeilen van dit kunstplatform. Naast dit voorzitterschap stelt hij het programma samen van het Besiendershuis in Nijmegen, organiseert tentoonstellingen en is ontwerper van boeken, vinyl en affiches.

Bas Muhren

Bas is Penningmeester sinds 2008 en als bestuurslid betrokken bij de programmering. Daarnaast werkt hij als wetenschappelijk medewerker in het Kröller-Müller Museum en is hij voorzitter van Stichting Kunstvat, de organiserende partij achter de Nijmeegse Kunstnacht.

Gerard Koek

Gerard is algemeen lid het bestuur. Hij is beeldend kunstenaar en tevens docent aan kunstacademie St.Joost Breda/Den Bosch.

Jacques Luijten

Jacques is algemeen lid van het bestuur, en actief als (interieur-) ontwerper, en als adviseur bij restauraties van monumentale panden.

Angela Theunissen

Angela Theunissen draagt zorg voor het financieel beheer van Stichting Expoplu. Vragen en facturen kunnen je sturen naar angelatheunissen@zonnet.nl

Angela Vissers

Naast coördinatie van exposities is Angela onze hoofd educatie. Ze brengt haar passie voor kunst over op kinderen met educatieve rondleidingen en workshops. Een jaar of vijf geleden begon ze bij kunstpodium Expoplu en ontwikkelde daar de afdeling educatie.

Anita Waltman

Sinds eind 2012 is Anita coördinator van exposities en de communicatie/PR. Ook is zij de organisator van het tekenfestival The Big Draw Nijmegen. Daarnaast is Anita kunstenaar en bestuurder/directeur van stichting Stiksoep die zich met kunst en educatie inzet tegen de Plastic Soep.

Jaar curator 2017

Youri Appelo is curator en kunstbemiddelaar. Hij werkt(e) voor verschillende organisaties, waaronder Platform BK en Kunstpodium T. Youri interesseert zich vooral voor actuele vraagstukken over politieke, ecologische en sociale ontwikkelingen waar de hedendaagse mens mee geconfronteerd wordt.