VACATURE: medewerker productie en techniek (zzp)
Heb jij twee rechterhanden, deins je niet terug voor wat hand-en-spandiensten en draag je de kunst een warm hart toe? Dan is Expoplu op zoek naar jou!

Platform voor hedendaagse beeldende kunst Expoplu in Nijmegen heeft plaats voor een medewerker productie en techniek (zzp) die helpt bij de op- en afbouw van tentoonstellingen gedurende het jaar. Waar moet je aan denken? Het plaatsen van kunstobjecten, het verzorgen van de techniek van kunstwerken, inkopen doen bij de bouwmarkt, bouwen van sokkels en tussenwanden, de muren witten na afloop van een tentoonstelling en klein onderhoud plegen aan de ruimte. Hierbij werk je nauw samen met de curatoren en kunstenaars.

Het gaat om incidentele klusjes, niet om een vast aantal uur per week. De functie is daarom goed te combineren met een studie of deeltijdwerk.

Heb je interesse of wil je meer informatie? Mail dan naar info@expoplu.nl.

 

Op de foto: werk van Joyce Overheul

Expoplu Extra: Not For Profit Art Party @ Rotterdam

De counter-place-to-meet tijdens Art Rotterdam; wees welkom bij de , het offstage podium waar experimenten en nieuwe vormen van exposeren worden gestimuleerd. Dit jaar vindt deze multidisciplinaire shared chaos plaats bij Pension Almonde, een levendige community van stadsnomaden en buurtinitiatieven. Dwaal door de gangen, ontmoet residenten en ontdek nieuwe performances, gemengde archieven, installaties, workshops, videoprojecties en werken aan, in, en naast de muren.

De NFPAP is een onafhankelijk orgaan, waar non profit presentatie instellingen uit Nederland samenwerken om kunstenaars, kennis en informele netwerken uit te wisselen. Met o.a. sign, NieuweVide, Expoplu, WORM Rotterdam, Stichting VHDG, Tetem, EXTRAPOOL, MURALS Inc.

Opening: donderdag 6 februari, 18.00-22.00 uur
Openingstijden:
vrijdag 7 februari 12.00-18.00 uur
zaterdag 8 februari 12.00-18.00 uur
zondag 9 februari 14.00-18.00 uur

Pension Almondeis een project van Stad in de Maak – City in the Making in de voormalige sociale woningen van de Almondestraat in Rotterdam-Noord. De straat functioneert tijdelijk als thuis voor stadsnomaden, sociale en culturele projecten, tot aan de sloop.

Adres: Almondestraat 157, 3035 EL Rotterdam

OPEN CALL: Expoplu Exchange

Ben jij een jonge kunstenaar, schrijver, curator of (cultuur)wetenschapper en wil je graag met professionals uit andere disciplines samenwerken aan een artistiek project met als resultaat een publicatie, tentoonstelling of andersoortig event? Meld je dan nu aan voor Expoplu Exchange!

Platform voor hedendaagse beeldende kunst Expoplu in Nijmegen biedt kunstenaars, schrijvers, curatoren en (cultuur)wetenschappers de mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen tijdens een nieuw programma: Expoplu Exchange. Jonge professionals tot 30 jaar kunnen zich aanmelden om in een interdisciplinair groepsverband samen te werken aan een artistiek project.

Expoplu ondersteunt de deelnemers tijdens het gehele traject zowel praktisch, inhoudelijk als financieel en bewaakt de doelstelling van het programma: het ontwikkelen van de eigen beroepspraktijk, het uitbreiden van het professionele netwerk en het stimuleren van een dialoog tussen de deelnemers onderling en met het publiek.

Het traject
Uit alle aanmeldingen worden groepjes van vier jonge professionals geselecteerd die van start gaan met een traject van vier maanden dat bestaat uit drie fases.

In de eerste fase vinden er verschillende bijeenkomsten plaats zodat de deelnemers elkaar beter leren kennen, ontdekken waar hun interesses en raakvlakken liggen en wat de motivatie is om deel te nemen aan Expoplu Exchange. Daarnaast zijn er lezingen en workshops, gegeven door voor hen relevante professionals uit het werkveld (denk aan: wetenschappers, kunstenaars, galeriehouders of fondsenwervers), die kennis delen over een onderwerp dat in lijn ligt met de praktijk van de deelnemers.

In de tweede fase worden de verworven inzichten en ideeën van het collectief uitgewerkt in een concreet plan; een tentoonstelling, een symposium, een publicatie, een debat of een andere activiteit. Tijdens dit proces worden de deelnemers begeleid door het team van Expoplu en externe professionals, zowel uit de regio als daarbuiten. Door de diversiteit in de groep is er ruimte voor eenieder om zich verder te ontwikkelen in de eigen discipline, maar ook om kruisverbanden te leggen, samen te werken en te onderzoeken hoe het eigen vakgebied kan bijdragen aan dat van anderen.

Tot slot wordt in de derde fase het project uitgevoerd. Hiervoor is budget en ruimte beschikbaar. Ook in de uitvoerende fase krijgen de deelnemers ondersteuning van het team van Expoplu. In deze fase leer je als deelnemer om op een praktijkgerichte manier het plan op papier concreet vorm te geven. De presentatie van de resultaten zal plaatsvinden in juni en juli 2020.

Aanmeldprocedure

Om je aan te melden voor Expoplu Exchange, stuur vóór 13 februari 2020 je c.v. en een beknopte motivatie (maximaal 1 A4) naar info@expoplu.nl. Leg daarin uit waarom meedoen aan dit programma voor jouw beroepspraktijk belangrijk is en wat je graag wilt leren.